Zondagochtendritueel

Toen Benjamin nog niet geboren was, sliepen we in het weekend altijd eindeloos uit. Vaak was het al tegen 10.00 uur of 11.00 uur voordat we eens ontbeten: heerlijk!
Maar de geboorte van onze kleine spruit bracht daar al gauw verandering in. Hij is namelijk wél op tijd wakker.(Over zijn slaaptijden lees je trouwens later meer.) Om de zondagochtend, wat de meest relaxte ochtend van de week is, toch lui te laten verlopen hebben we het zondagochtendritueel in het leven geroepen. Als Benjamin wakker wordt, krijgt hij een voeding van mij. Dat is ergens tussen 7.00u en 7.30u. Daarna kroelt (lees: trekt aan haren en trapt in ribben) hij nog lekker een tijdje bij ons in bed, waarna Luuk pancakes gaat bakken. Die echte Amerikaanse. Lekker! Soms eet Benjamin mee, maar vanochtend lag hij al weer in bed voor ze klaar waren. Hoewel we verder best gezond eten, gaat er hier gewoon stroop of suiker op de pancakes en worden ze ook op de ouderwetse manier met suiker en bloem gebakken. Luuk heeft zich een paar weken toegelegd op het bakken en diverse recepten uitgeprobeerd. Dit is het recept wat wij gebruiken, iets aangepast en omdat 14 pancakes wel erg veel is hebben we het gehalveerd.

En zo, met een kopje thee of koffie erbij, hebben wij ons heerlijke zondagochtendritueel. We  hopen dat Benjamin het als hij groter is net zo gaat waarderen en er net zo van kan genieten als wij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s